Deel 5-1 documentaire over Alblasserwaard op TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt in de komende weken een serie over de Alblasserwaard uit via TV Ridderkerk. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In dit eerste deel van aflevering 5 wordt de Alblasserwaard verder verkent. Er wordt een kijkje genomen in de dorpjes en stadjes van de Alblasserwaard. Met de heer G. Ouweneel, van de Historische vereniging West-Alblasserwaard, wordt op stap gegaan in Alblasserdam. Hij vertelt interessante details uit de geschiedenis van zijn dorp Alblasserdam.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 2 mei en op zondag 5 mei 2019 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP (De Lokale Omroep). Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.