Deel 5-3 documentaire over Alblasserwaard op TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt in de komende weken een serie over de Alblasserwaard uit via TV Ridderkerk. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht.

Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In dit derde deel van aflevering 5 wordt de Alblasserwaard verder verkend. Zo wordt vanaf Sliedrecht in de zuidelijke kant van de Alblasserwaard een kijkje genomen. Ook hier heeft de geschiedenis haar sporen achter gelaten, doordat Sliedrecht, Hardinxveld en Gorinchem direct met de rivier de Merwede verbonden zijn, hebben ze de verschillende oorlogen dichtbij meegemaakt. RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 16 mei en op zondag 19 mei 2019 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP (De Lokale Omroep). Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.