Radio en TV

Deel 6-1 documentaire over Alblasserwaard op TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt in de komende weken een serie over de Alblasserwaard uit via TV Ridderkerk. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In dit eerste deel van aflevering 6 wordt de Alblasserwaard verder verkent. In deze aflevering wordt gedoken in de geschiedenis van het Papendrecht van zo’n duizend jaar geleden. Papendrecht en omgeving was een moeras gebied en moest ontginnen worden. Door harde arbeid is het gelukt een dorp op te bouwen. Het was niet eenvoudig want de overstromingen hebben telkens grote schade aangericht.RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 23 mei en op zondag 26 mei 2019 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP (De Lokale Omroep). Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.