Radio en TV

Deel 6-4 documentaire over Alblasserwaard op TV Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt deze weken een serie over de Alblasserwaard uit via TV Ridderkerk. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht.

Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek hebben wij getracht in beeld te brengen.

In dit vierde deel van aflevering 6 wordt de Alblasserwaard verder verkent. In deze aflevering wordt gedoken in de geschiedenis van Heerlijkheid tot Burgemeester. De geschiedenis gaat altijd verder en veranderingen komen er met elke generaties. Dat ondervond ook de bestuur van ambachtsheren en vrijheren. De vernieuwing kwam tot stand na de Franse revolutie. Deze vernieuwing raakte elke burger, ook in onze dorpen. Een zo ontstond zo een twee honderd jaar geleden langzaam de overgang van ambachtsheren en schouten tot de gemeenteraden burgermeesters en politieke partijen plaats.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 13 juni en op zondag 16 juni 2019 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP (De Lokale Omroep). Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.