Documentaire over Alblasserwaard op TV Ridderkerk


Bij RTV-Ridderkerk start op donderdag 18 maart 2021 een serie over de Alblasserwaard. De documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek is in beeld gebracht.

In de eerste aflevering volgt een reis door het verleden en begint het verhaal zo’n 10.000 jaar geleden. Terug naar de laatste ijstijd, het Holoceen. De ontwikkelingen van het landschapsbeeld van de Alblasserwaard gaan langzaam vormen te krijgen. Het landschapsbeeld van de Alblasserwaard werd daarnaast gevormd door rivierafzettingen. In de beddingen en langs de oevers van de grote rivieren  werden klei en zand afgezet, waardoor deze hoger kwamen te liggen. In deze aflevering is te zien hoe een wiel ontstond en hoe de geschiedenis tot leven gebracht werd.

RTV-Ridderkerk zendt op donderdag 18 maart en op zondag 21 maart 2021 dit blok uit op 14.00 en 18.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.