Film “Wolfje lost het op” op TV Ridderkerk

Op TV Ridderkerk wordt de nieuwe fictie speelfilm ‘Wolfje lost het op’ uitgezonden. De film is een productie van Film en Videoclub Cine’67 en deed afgelopen zondag 13 april mee in het Regiofilmfestival, dat plaatsvond in Krimpen aan den IJssel.

Tijdens hét nationale Film Festival van NOVA (Nederlandse Organisatie Van Audiovisuele Amateurs) wordt een breed scala aan amateurfilmers uit alle windstreken van Nederland vertoond. Ook worden diverse prijzen uitgereikt voor de meest bijzondere producties. Afgelopen zaterdag vond in aanloop daar naar toe het regiofestival ZH’12 plaats. Hier waren 23 films uit Zuid-Holland te zien, die door een jury zijn beoordeeld en waarbij ook het publiek een voorkeur mocht uitspreken. ‘Wolfje’ van de Zwijndrechtse filmclub  Cine’67 heeft daarbij de 3de prijs in deze regiofinale gewonnen EN een nominatie voor de landelijke finale. Het landelijke NOVA festival wordt 2 en 3 november in Lochem gehouden.

De korte fictie speelfilm “Wolfje lost het op” vertelt het verhaal van een jongen van 9 die een hele goede band met zijn opa heeft. Opa leert Wolfje – die geen vader meer heeft – leuke en leerzame dingen, ze brengen veel tijd met elkaar door. Opa vertelt trots over zijn arbeidsverleden in De Fabriek. Maar Wolfje ontdekt dat andere mensen over De Fabriek allerlei minder positieve verhalen vertellen. Met zijn jongensachtige bravoure – en met toestemming van opa – onderneemt Wolfje actie om een groot maatschappelijk probleem op te lossen.

“Wolfje lost het op” werd in de zomer en het najaar van 2018 opgenomen op verschillende locaties in en rondom Dordrecht door de Zwijndrechtse filmclub Cine’67. Het scenario werd geschreven door Lucie van Kammen naar een idee van Dan Bekker, die ook de regie voerde. De hoofdrollen worden vertolkt door Hidde van den Bosch (Wolfje), Peter Weeting (Opa) en Astrid Ponsioen (Moeder).

https://youtu.be/M6VAxX8e7GY

RTV-Ridderkerk zendt de film uit op maandag 22 april en op vrijdag 26 april 2019 uit op 14.00 en 20.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP (De Lokale Omroep).