Radio en TV

FIT op alle fronten, Gezondheidsbeurs Ridderkerk live bij RTV-Ridderkerk

Op vrijdag 22 maart 2024 organiseert Facet Ridderkerk van 16:00 tot 20:00 uur een Gezondheidsbeurs in het Gemini College. De beurs heet ”FIT op alle fronten”, want alle facetten van fit ouder worden belicht. Er zijn verschillende lezingen, workshops, demonstraties en er is een informatiemarkt.

De vergrijzing neemt toe en ouderen moeten steeds langer zelfstandig en op een gezonde manier thuis wonen. Het is daarom belangrijk om zo lang mogelijk fit, vitaal en zelfstandig te blijven. Maar wat komt hier allemaal bij kijken? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn de mogelijkheden in Ridderkerk. Op deze en andere belangrijke vragen wordt 22 maart antwoord gegeven.

Facet organiseert deze bijeenkomst niet alleen. Inmiddels zijn er al meer dan 25 organisaties, verenigingen en sprekers die zich hebben aangemeld voor deze dag. Zo zal onder andere de bekende presentator Jaap Jongbloed een lezing geven, de Politie vertelt over oplichting, Rabobank informatie geeft over bancaire zaken. Aafje is aanwezig met VR-brillen, huisarts Jeanette Caljouw praat over overgangsperikelen en zijn er verschillende sport- en beweegaanbieders zoals Walking Football, yoga, dans, seniorenfit etc.. Het evenement vindt plaats in het Gemini College aan de Sportlaan 16 in Ridderkerk.

Radio-uitzending
Tussen 16.00 en 18.00 uur is er een rechtstreekse radio-uitzending van Radio Ridderkerk live vanaf de Gezondheidsbeurs. Diverse gasten schuiven aan tafel aan bij de presentatoren Eric Harreman en Roelie ’t Jong.
De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Odido kanaal 2129, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.

TV-uitzending
Tussen 18:00 en 19:00 uur wordt live uitgezonden vanaf de Gezondheidsbeurs op TV Ridderkerk en via het YouTube kanaal: www.youtube.com/tvridderkerk. TV Ridderkerk is te zien op het digitale Ziggo kanaal 46 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Odido-kanaal 767, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.