For Absent Friends in SensatieGeneratie

In het radioprogramma SensatieGeneratie is op zaterdag 24 september 2022 de Ridderkerkse drummer Edwin Wernke van de band For Absent Friends te gast bij presentator Arjan ‘t Jong. Uiteraard komen vervlogen tijden voorbij met optredens in SOS Limelight of als voorprogramma van Marillion. Maar met name is er aandacht voor de nieuwe liedjes van het album ‘Disappear’.

For Absent Friends startte al in 1986 met de eerste optredens. Zo wonnen ze destijds meteen de Grote Prijs van Ridderkerk. Inmiddels is de band 36 jaar verder en heeft het met Edwin Wernke (drums) en Edwin Roest (gitaar) nog maar twee leden van het begin in de gelederen. Met Hans van Lint (zang, piano en toesten) en de nieuwe bandleden Clemens Steenweg (piano, toetsen en achtergrondzang) en Jan Nieuwenhuis (bas en achtergrondzang) staat de band er weer sterk op met een geweldig nieuw album ‘Disappear’, dat verkrijgbaar is in alle winkels, maar ook via de website van For Absent Friends zelf.

Het zevende studioalbum van de band komt in verschillende vormen uit. Naast digitaal ook een CD en een LP uitvoering. De officiële presentatie vindt plaats op donderdag 29 september 2022 in de Boerderij in Zoetermeer.

Edwin Wernke met het nieuwe album van For Absent Friends ‘Disappear’ en presentator Arjan ’t Jong

Het radioprogramma SensatieGeneratie met presentator Arjan ’t Jong is wekelijks op de zaterdagavond te beluisteren tussen 20.00 en 21.00 uur. Het programma wordt wekelijks herhaald op de woensdagavond om 18.00 uur.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.

Foto: Roelie ’t Jong