Radio en TV

Gesprek met minister Slob over toekomst lokale radio

Afgelopen maandag, bij de start van het nieuwe omroepseizoen, toonde RTV Rijnmond haar nieuwe logo aan de wereld. Deze handeling werd verricht door minister van onderwijs en mediazaken Arie Slob. Radio Ridderkerk was erbij en maakte van de gelegenheid gebruik om de minister te vragen naar de stand van zaken met betrekking tot alle veranderingen in de mediawereld, met vooral de nadruk op samenwerking tussen omroepen en de toekomst voor lokale omroepen in het algemeen. 

De minister gaf in het gesprek aan dat hij vindt dat er meer moet worden samengewerkt, ieder op zijn eigen plek. Zowel nationaal, regionaal als lokaal is er de verzorging voor de eigen locatie en doelgroep, maar samenwerking moet gezocht worden omdat dit een beter product kan opleveren. Verder geeft de minister aan dat lokale omroepen in de haarvaten van de samenleving zitten, en dus midden in het nieuws. Een samenwerking is dus alleen maar win-win. Tot slot meldt de minister dat het onderwerp lokale omroepen de komende periode hoog op zijn agenda zal staan: er komt dit kalenderjaar nog een onderzoek naar de toekomst van lokale omroepen.

In gesprek met Ib Haarsma

Tevens spraken wij met Ib Haarsma, hoofdredacteur van Rijnmond. Hij vertelt over het belang van samenwerking van Rijnmond met lokale omroepen, en andersom, en hoe dat dan vorm gaat krijgen. Zo vertelde Ib Haarsma dat er al gestart is met een gezamenlijk radioprogramma op de zaterdag, op basis van gelijkwaardigheid. Nu nog met slechts enkele lokale omroepen, maar hij wil dit graag uitbreiden. Hij hoopt dat ook Radio Ridderkerk zich zal aansluiten. In de samenwerking ziet hij hetzelfde doel: verhalen vertellen over dat wat ons dagelijks bezighoudt. Iets wat we perfect samen kunnen doen, aldus Ib Haarsma.

De gemaakte opnamen zullen worden uitgezonden in het informatieve programma ‘Prettig Weekend’ van zaterdag aanstaande, op Radio Ridderkerk. Dit programma is te beluisteren tussen 10.00 en 13.00 uur.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat behalve op het analoge kanaal ook te zien via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.

Foto’s: Hans Magito