Gratis magazine voor 65-plussers van Facet Ridderkerk

Afgelopen dinsdag 30 maart was Cathy van Es, leefstijlcoach van Facet Ridderkerk, samen met haar collega Jesper Lagendijk te gast bij het radioprogramma Seniorentijd. Zij coördineren het nieuwe leefstijlprogramma ‘Ridderkerk langer gezond’ voor 65-plussers. Het doel is om 65-plussers zo lang mogelijk gezond en vitaal thuis te laten wonen. Het door Facet Ridderkerk ontwikkelde leefstijlprogramma bestaat uit 5 thema’s: bewegen, voeding, veiligheid in en om het huis, stress en slaap.

Onderdeel van het leefstijlprogramma is het recent uitgebrachte magazine ‘Ridderkerk langer gezond’. In het magazine spreken verschillende Ridderkerkers over een gezonde leefstijl. Alle 5 thema’s komen hierbij aan bod; wijkagent Ricky Molly geeft tips over veiligheid in en om de woning, slaaptherapeut Aadje Faassen van Fysiotherapie Ridderkerk vertelt over het belang van een goede nachtrust en Jan Jansen spreekt over het initiatief voor Walking Footbal in Ridderkerk. Het magazine staat vol nuttige tips en persoonlijke, inspirerende verhalen.

Het magazine is gratis en op te halen tijdens kantooruren bij Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5 in Ridderkerk. Daarnaast is het magazine te vinden op verschillende plekken in Ridderkerk, zoals het gemeentehuis, wijkcentra en de Bibliotheek. Voor meer informatie kan worden gebeld met Cathy van Es: 0180 – 432350. Website: www.facetridderkerk.nl.

Wilt u het interview in het radioprogramma Seniorentijd terugluisteren, dan kunt u dit terugluisteren via Uitzending Gemist. Seniorentijd is wekelijks te beluisteren op de dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Het programma wordt herhaald op de vrijdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de RTV-Ridderkerk APP.

Foto: Roelie ’t Jong