Hendrikse Xperience speelt live in Bluezy 

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 7 juli 2022 om 20.00 uur Hendrikse in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

Hendrikse of Hendrikse Xperience is de singer-songwriter, blues artiest (Rob) Hendrikse. Hij wordt bijgestaan door Rolf Ran op bas, Stephan van Helden op lead guitar en Abner Tanghe op drums of cajon. Sinds 2009 speelde Rob bijna 1000 shows in Nederland, België, Zwitserland, Duitsland en Spanje met zijn verschillende bands. Ook was hij het voorprogramma van onder andere Jeff Jensen (VS), Morblus (IT), Laurence Jones (UK), Dilana (NL/VS), Leif de Leeuw Band, Rob Orlemans & Half Past Midnight, en veel anderen.

Hendrikse (Xperience) brengt een combinatie van het eigen werk van Hendrikse en bekende rock/blues classics in een eigen, ander (blues) jasje. Hendrikse (Xperience) speelt in twee verschillende settings, afhankelijk van de locatie en de wensen van de organisatoren. Een volledig elektrische setting met een stevige sound, of een wat intiemere Hendrikse (Xperience) Unplugged setting waarbij de drums vervangen worden door cajon en Rob zijn akoestische gitaar oppakt. In 2021 kwam het album ‘A Good Day For The Blues’ van Hendrikse, uit. Het is een blues album met 10 originele nieuwe tracks. Het album was genomineerd voor de Dutch Blues CD Award 2021 en eindigde als hoogste Nederlandse inzending op de 10e in de Bluesmagazine Blues Album Chart 2021. Rob was solo of met de band al op verschillende festivals te zien, zoals Paasblues in Asten, Nispen Blues, Heyhoef Backstage (Tilburg) en tourde hij langs diverse poppodia in Nederland, Zwitserland, Spanje, Duitsland en België. Meer info is te vinden op hendriksemusic.nl.

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.