Radio en TV

Het geluid van de zeezenders bij ‘Oude Krakers’

In het radioprogramma “Oude Krakers” op Radio Ridderkerk wordt er op woensdag 7 augustus veel aandacht geschonken voor de opkomst en ondergang van de zeezenders voor de Scandinavische, Engelse en Nederlandse kust. 

In de aflevering van deze week is het geluid te horen van de zeezenders van Scandinavische, Engelse en Nederlandse afkomst, vanaf de opkomst in 1958 tot de ondergang in 1974. Een feest van herkenning aan de hand van veel fragmenten, jingles en muziek. 

Het programma “Oude Krakers” is te beluisteren op woensdagavond vanaf 20.00 tot 22.00 uur, en donderdag middag tussen 15.00 en 17.00 uur.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat behalve op het analoge kanaal ook te zien via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.

Op de foto boven de Ross Revenge, een schip dat als zendschip van de zeezender Radio CarolineRadio Monique en verschillende religieuze radiozenders fungeerde en nu nog regelmatig uitzendingen verzorgt.