Radio en TV

Hoe gaan we herdenken in Ridderkerk op 4 en 5 mei?

Op zaterdag 2 mei wordt een nieuwe aflevering gemaakt bij Radio Ridderkerk van het actualiteitenprogramma ‘Prettig Weekend’.

Het programma is te beluisteren op zaterdag 2 mei tussen 10.00 en 12.00 uur. De presentatie en techniek worden verzorgd door Aad Hoogendijk en Eric Harreman, die gescheiden door het glas het programma brengen.
In de uitzending horen we de activiteiten die vooral online plaatsvinden. Zo wordt gesproken met zanger Bert Mijnders, die een online-Bevrijdingsconcert geeft. Andere activiteiten worden georganiseerd door Facet. Jacqueline Revier weet alles over de online-bingo van 5 mei en Evina Beekink gaat ons vertellen hoe het jongerenwerk de draad weer oppakt.

In het tweede uur draait het om preventie. Burgemeester Attema licht toe hoe we dit jaar 4 en 5 mei gaan herdenken en vieren. Paul Velders maakt ons wegwijs in de wereld van phishing en fraude. Wat is het en vooral hoe kun je je er tegen beschermen?  

Verslaggever Aad Hoogendijk was bij de uitreiking van 5 tablets in het Reyerheem, die beschikbaar zijn gesteld door Axoft. Daar sprak hij onder andere met Frans Velders van ACOR en Franny de Wit. Tot slot geeft diëtiste Nelize de Lange van Aafje antwoord op de vraag: “Hoe pas ik na de crisis nog in mijn korte broek?”

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat behalve op het analoge kanaal ook te zien via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van RTV-Ridderkerk.