Radio en TV

Hollands Blauw live in Bluezy

Aanstaande donderdag 24 mei is de bluesband ‘Hollands Blauw’ te gast in het radioprogramma van Nico ‘Bluezy’ Bravenboer. Zij zullen in de studio een interview geven en live in de uitzending van ‘Bluezy’ optreden.

De Nederlandstalige teksten van de ultieme liveband Hollands Blauw zijn rauw, lachwekkend triest en hilarisch herkenbaar. Met een authentieke mix van blues, jazz en rock & roll laten deze zes ervaren muzikanten iedere zaal stampen en dampen. Gitaar, bas en drums worden aangevuld met piano, orgel, bluesharp en trompet. Net als bij de traditionele Deltablues, staat de zang en de tekst centraal.

Hollands Blauw is inmiddels een graag geziene band bij festivals, bluesclubs en jazz cafés. Niet voor niets staat de band dit jaar in de finale van de Dutch Blues Challenge.
De CD ‘Poes is dood’ is opgenomen en geproduceerd door Peter Struijk voor BlueShine Records, 2016, onder andere te beluisteren via spotify. Het is serieus en lachwekkend, meerstemmig lieflijk en schreeuwend hard. Het zijn de mannen van Hollands Blauw; de kleinkunstenaars van de blues.

Hollands Blauw is:
Sjef van der Lans – leadvocals, trompet
Leo Birza – toetsen, vocals
John Frick – gitaar
Ian Dole – bluesharp, vocals
Nico Hart – bas
Michel de Man – drums

Meer info over de band is hier te vinden.

Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur om deze live uitzending mee te maken. De studio van RTV Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. De uitzending van Bluezy begint om 20.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *