Jan Hoogstad van Nos Problemos in SensatieGeneratie

In het radioprogramma SensatieGeneratie is op zaterdag 6 maart 2021 om 20.00 uur Jan Hoogstad te gast, die met zijn eigen project Nos Problemos een nieuw pop-album ‘Waiting’ heeft gemaakt.

Het vorige album ‘Breakfast in Rotterdam’ dateert al weer uit 2009, dus werd het hoog tijd dat er een nieuw album zou komen. Jan Hoogstad speelt ook in de formatie Belly Button, maar door corona liggen de optredens en oefenavonden stil.

,,Ik ben docent aan de Hogeschool Rotterdam en Omstreken. Muziek maken doe ik al vanaf mijn achttiende jaar en is geweldig. Met de band Belly Button spelen we al heel lang samen en is het zeer gezellig. We treden met regelmaat op, vaak voor het goede doel. Aan het einde van de zomer stonden we nog in het theater Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht voor 50 bezoekers en dat was hartstikke leuk”, vertelt Jan Hoogstad. Door de lockdown kon er niet meer worden opgetreden of geoefend, wat de band normaliter wekelijks doet in de Rijsoordse school De Piramide.

Qua muziek is Nos Problemos moeilijk in een muzikaal vakje of genre onder te brengen. ,,Mijn eigen smaak is ook heel breed en dat neem je ongetwijfeld mee in de muziek die je zelf schrijft”, ligt Jan toe, die zelf alle instrumenten voor zijn rekening heeft genomen. Ook is het nieuwe album niet meer uitgebracht op een zilveren cd-schijfje, maar wel te beluisteren via Spotify.

De opbrengst van het album ‘Breakfast in Rotterdam’ kwam ten goede aan het goede doel ‘Stop Kindermisbruik’, dat is opgezet door Arjan Erkel en Yolanthe Cabau van Kasbergen.

Presentator Arjan ’t Jong ontvangt Jan Hoogstad in de studio op zaterdag 6 maart 2021 om 20.00 uur in het radioprogramma ‘SensatieGeneratie’. Heeft u de uitzending gemist? Luister deze dan terug via Uitzending Gemist.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de RTV-Ridderkerk APP.

Foto: Arjan ’t Jong