Radio en TV

Joey Blu & BlueZbone live bij Bluezy op TV

In het radioprogramma Bluezy was op donderdag 29 maart 2018 de formatie Joey Blu & BlueZbone in de studio. Presentator Nico Bravenboer ontving in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten.

Joseph Bowie a.k.a. Joey Blu is de oprichter van de legendarische band Defunkt. Al meer dan 45 jaar heeft hij opgetreden en muziek opgenomen in verschillende genres van free-jazz tot funk en blues, big bands en kleine ensembles. Hij trad op als speciale gast bij verschillende artiesten, waaronder Sean Kuti, Pee Wee Ellis, Anthony Joseph, Sam Rivers, Henry Threadgill, Cecil Taylor, Doctor John, Oliver Lake en meer. Nu 14 jaar in Nederland, blijft Joe de erfenis van Defunkt voortzetten.

Nu bezoekt Joe zijn roots in Blues & R & B uit zijn geboorteplaats St. Louis, waar hij optrad met Albert King, Oliver Sain, Fontella Bass, Etta James en later in Chicago met Little Milton en een stint met R & B-mentor Tyrone Davis als zijn bandleider. Met gebroeders Jeffrey van Duffelen (drums), Sylvain van Duffelen (bas) vormt hij samen met gitarist Patrick van der Hoeven zijn ‘roots-alter ego band’ Joey Blu & BlueZbone, een nieuwe St. Louis Chittlin ‘Style Blues Band is geboren. BlueZbone voert bluesklassiekers en originele nummers uit in een funky bluesstijl.

Deze impressie wordt uitgezonden vanaf maandag 22 oktober tot en met donderdag 25 oktober 2018 meermalen in de middag en avond uitgezonden bij TV Ridderkerk op elk oneven heel uur. Het programma is te zien om 15.00, 17.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.