Kees Dusink Blues Band live bij Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 10 januari 2019 om 20.00 uur de Kees Dusink Blues Band in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten.

Naast een interview wordt er ook live opgetreden. De KD Blues Band is gevormd rond meerdere Nederlandse Blues Award-winnaar Kees Dusink. Hij heeft een herkenbaar en onderscheidend gitaargeluid dat onmiskenbaar is geïnspireerd door zijn allertijden gitaarheld Peter Green. Kees was Lead & Slide-gitarist en componist van The Twelve Bar Blues Band, welke band jarenlang tot de absolute top van de Nederlandse bluescène behoorde.

Zanger van de band is “Big Marc” Bocken, die wordt beschouwd als een van de beste Nederlandse blueszangers. Marc was vele jaren succesvol in a.o. de Antones, de Stax Cats en RB Blues Consession. Onlangs kwam ook bassist Patrick “Sideburn” Obrist bij de band. Al meer dan 10 jaar speelden Patrick en Kees samen in de Twelve Bar Blues Band. Deze band won in 2011 de Dutch Blues Award voor Beste Nederlandse Blues Band. Kees en Patrick hebben samen 4 CD’s opgenomen en deze heren kunnen elkaar blindelings op het podium vinden. Ritmegitarist van de band is Buzz Badweather. Buzz speelde al met Kees in het succesvolle “The Blues Forever Project”. Dit volledig instrumentale project leverde ooit het best verkochte Blues Album van Kees. De band werd compleet met drummer Bill Honing. Bill was drummer van de bekendste Nederlandse showband uit de jaren 80 en 90, de Bob Color Band.

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.