Radio en TV

KinderboekenCast januari 2024 met Rob Koops

Ook in 2024 gaat Marjo de Vroed weer op zoek naar leuke kinderboekenschrijvers voor de KinderboekenCast. De eerste schrijver van het nieuwe jaar is Rob Koops.

De wieg van de 50-jarige Koops stond in Enschede maar hij groeide op in Zwolle. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in Toegepaste Communicatiewetenschap waarna hij ging werken bij de Media Academie in Hilversum. Daar leerde hij hoe hij films moest maken. In 2011 begon Rob Koops voor zichzelf als dagvoorzitter en filmer.

In zijn jeugd was Koops gek op de boeken van Jan Terlouw, Jaap ter Haar en Thea Beckman. Spannende jeugdboeken hadden zijn voorkeur. Zijn grootste wens was dan ook om zelf een spannend jeugdboek te schrijven. Met boek De Raadselbreker is zijn wens in vervulling gegaan. De Raadselbreker is het eerste deel van de trilogie Oerbloed.

Het boek gaat over de 13-jarige Obbe. Obbe leidt een zorgeloos leven in de Boekenburcht. Op een dag vindt hij per ongeluk het geheimzinnige Zeven Boek. Een boek met bijzondere krachten dat absoluut niet in verkeerde handen mag vallen. Obbe wordt aangewezen als Raadselbreker. Dé persoon die het boek in veiligheid moet brengen. Tijdens de levensgevaarlijke tocht ontmoet hij Darja. Samen nemen ze het op tegen rovers, beren en nevelgeesten. Lukt het hen om het boek in veiligheid te brengen?

Tijdens de KinderboekenCast wordt Rob natuurlijk ook gevraagd naar een Ditje en een Datje, is er een recentie van De Raadselbreker en zijn er vragen van lezers. Tot slot gaat Marjo met Rob in gesprek over het boek, hoe het is om schrijver te zijn en wat zijn drijfveren zijn.

De KinderboekenCast is te beluisteren op woensdag 3 januari tussen 11.00 en 12.00 uur via Radio Ridderkerk en daarna terug te luisteren via de Podcast-pagina van RTV-Ridderkerk en via Spotify.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Odido kanaal 2129, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.