Radio en TV

KinderboekenCast met Kelly van Kempen

De eerste aflevering van de KinderboekenCast na de zomervakantie staat in het teken van spannende kinderboeken. Marjo de Vroed heeft deze keer kinderboekenschrijfster Kelly van Kempen voor de microfoon gehaald.

Van Kempen werd in 1990 in Arnhem geboren. Als kind al wilde ze schrijver worden. Met een draak als lievelingsdier, interesse in speurtochten en hekserij en Harry Potter als lievelingsboeken is het logisch dat ze zelf ook spannende boeken schrijft. In 2020 debuteerde van Kempen met ‘Het boek der veranderingen’. Het is het eerste deel van de spannende detectiveserie ‘De Sterrensteen’. In 2021 verschijnen deel 2 (Het feest van de wolfmaan) èn deel 3 (De wedstrijd van de Wonderwerkers). 

In deze aflevering van de KinderboekenCast gaat het met name over ‘Het boek der veranderingen’. Elfie, de hoofdpersoon in het boek, schaamt zich dood voor haar ouders. Ze zijn zweverig en hebben een spirituele praktijk (De Sterrensteen) aan huis waar zij kruidendrankjes brouwen, tarotkaarten lezen en aan handlezen doen. Elfie wil daar niks mee te maken hebben. 

Totdat er op  een dag een meneer voor de praktijk verschijnt die Elfie een oud en verweerd boek geeft om te bewaren. Vanaf dat moment verschijnen er allemaal schimmige figuren in het dorp en wordt ze zelf het doelwit van een groep criminelen. Lukt het haar om deze zaak op te lossen?

Naast de boekrecentie door een lezer worden er ook in deze aflevering vragen gesteld aan de schrijver. Verder moet er natuurlijk gekozen worden uit een ditje of een datje en gaat Marjo de Vroed in gesprek met Kelly van Kempen over wie ze is, waar ze haar inspiratie vandaan haalt en natuurlijk ook over de boeken zelf.

De KinderboekenCast wordt uitgezonden op woensdag 6 september tussen 11.00 en 12.00 uur. De KinderboekenCast wordt elke eerste woensdag van de maand uitgezonden bij Radio Ridderkerk. De uitzending is ook terug te vinden als podcast op de website www.rtvridderkerk.nl/kinderboekencast/ of via de app van RTV-Ridderkerk. 

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.