Radio en TV

KinderboekenCast met Marjo de Vroed

In de KinderboekenCast van deze maand staat schrijfster Marjo de Vroed zelf in het zonnetje. Als verrassing is zij zelf geïnterviewd door collega-schrijver Jelmer Jespen.

De in Ridderkerk woonachtige Marjo verzon al verhaaltjes voor haar eigen dochters, toen die nog klein waren. Schrijven was al van jongs af aan een passie van Marjo. In haar vrije tijd schreef ze dan ook de nodige verhaaltjes en gedichtjes. Eenmaal werkzaam in het onderwijs schreef ze korte verhaaltjes voor de schoolkrant en later ook de afscheidsmusicals voor groep 8.

Haar eerste twee boeken komen uit de serie ‘De Bosdorp Brigade’ en heeft ze in eigen beheer uitgegeven. Deze detectiveserie gaat over een scoutinggroep en is voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. 

In de KinderboekenCast van deze maand gaat het over haar derde boek, Het Donkere Visioen. Het Donkere Visioen is het eerste deel van een spannende trilogie voor kinderen van 9 t/m 13 jaar. Het boek gaat over Rowin Kelsie. Rowin lijkt een heel gewoon meisje, maar dat is ze niet. Ze woont in een groot huis met in de tuin een privékerkhof. De geesten die daar wonen zijn haar enige vrienden. Als Rowin een visioen krijgt dat haar kerkhof vernielt wordt komt ze in actie.

In de Podcast komen verder natuurlijk de vaste onderdelen aan bod. Zo krijgt Marjo vragen van lezers te beantwoorden, een ditje en een datje voorgelegd en gaat Jelmer uitgebreid in gesprek met Marjo. Ook legt hij haar nog 2 verrassende vragen voor. Nieuwsgierig?

Luister dan woensdag 4 oktober 2023 tussen 11.00 en 12.00 uur naar Radio Ridderkerk. Daarna is de uitzending terug te luisteren als podcast via de website.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.