Radio en TV

KinderboekenCast met Marlies Slegers

Woensdag 6 maart 2024 zendt RTV-Ridderkerk weer een nieuwe aflevering van de KinderboekenCast uit. Deze maand ontvangt Marjo de Vroed kinderboekenschrijfster Marlies Slegers. 

Slegers werd in 1965 geboren in Ulvenhout. Van haar 8e tot haar 18e woonde ze met haar ouders in Indonesië. Daar verzon ze ook haar eerste verhalen. Weer terug in Nederland wist ze niet zo goed wat ze moest gaan studeren en koos ze voor een studie commerciële economie. Desondanks bleef ze fantaseren over het schrijven van verhalen. Toen ze vlak na elkaar een schrijfwedstrijd won, besloot ze ook wat met deze droom te doen. Ze volgde in Amsterdam een schrijfschool en zo begon haar schrijfsters-carrière. 

In eerste instantie schreef Slegers boeken voor volwassenen. Eenmaal moeder begon ze ook korte verhalen voor kinderen te schrijven. In 2007 kwam haar eerste kinderboek ‘Het Limonadevliegtuig’ uit. Ondertussen is ze meer dan 30 boeken verder.

In de KinderboekenCast gaat de boekbespreking over haar laatste boek ‘We moeten je iets vertellen’. Dit boek gaat over de 13-jarige Hazel. Als haar ouders gaan scheiden wordt Hazel naar haar oma gestuurd.  Maar hoe kan ze haar ouders bij elkaar houden als zij bij oma zit? 

Tijdens het opruimen van het huis van oma komt ze een doos vol spullen tegen van haar vader en geheime brieven van haar opa. Als snel beseft ze dat ze haar ouders niet bij elkaar kan houden. Ondertussen ontmoet ze Kean, zijn neef Raaf en oma’s blind hond Vincent. Die zomer leert ze alles over loslaten en accepteren, in al zijn vormen. 

Naast de recensie is er ook deze maand weer aandacht voor een ditje en een datje, vragen van lezers aan Marlies en natuurlijk het gesprek met Marjo. In het gesprek gaan ze dit keer niet alleen in op het laatste geschreven boek maar worden meer boeken besproken.

De KinderboekenCast wordt uitgezonden op woensdag 6 maart 2024 tussen 11.00 en 12.00 uur via Radio Ridderkerk en daarna terug te luisteren via de Podcast-pagina van RTV-Ridderkerk en via Spotify.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Odido kanaal 2129, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.