Radio en TV

KinderboekenCast met Pieter Koolwijk

Aanstaande woensdag 5 april 2023 is het weer tijd voor een nieuwe KinderboekenCast met Marjo de Vroed. Deze keer is zij te gast bij kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk.

De in 1974 geboren Pieter Koolwijk debuteerde in 2012 met het boek Vlo en Stiekel dat gaat over een klein jongetje dat altijd gepest wordt, totdat er een piepklein meisje met felrood haar zijn klas in komt lopen. Hierna volgden nog een 7-tal boeken.

Gouden Griffel

In zijn relatief korte schrijverscarrière heeft Koolwijk al de nodige prijzen in de wacht gesleept. Zijn boek Bens Boot werd in 2016 bekroond met een Vlag en Wimpel, zijn 6e boek Gozert won in 2021 een Zilveren Griffel. Later werd dit boek ook nog eens bekroond met een Gouden Griffel. Deze prijs is een van de belangrijkste literatuurprijzen voor Nederlandse jeugdliteratuur en wordt jaarlijks uitgereikt aan het best geschreven kinderboek.

Gozert

Vandaar dat Marjo dit keer niet zo’n moeilijke keus had over welk boek zij wilde praten. Gozert gaat over Ties. Ties is een jongetje die volgens iedereen een probleem heeft. Ties heeft namelijk een vriendje Gozert. Zijn beste vriendje. De tofste, leukste en stoerste vriend van allemaal. Er is alleen één klein dingetje; Ties is de enige die Gozert kan horen of zien. Dit leidt tot allerlei avonturen. Genoeg gespreksstof voor Marjo om weer een uur te vullen.

In de KinderboekenCast is er gewoontegetrouw ook aandacht voor een ditje en een datje, de boekbespreking over Gozert en natuurlijk moet ook Pieter de vragen van de lezers beantwoorden.

De KinderboekCast wordt woensdag 5 april tussen 11 en 12 uur uitgezonden op Radio Ridderkerk en is vanaf donderdag 6 april ook terug te luisteren als podcast op onze website.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.