Radio en TV

KinderboekenCast met Tijs van Marle

Deze maand staat Tijs van Marle centraal in de KinderboekenCast van Marjo de Vroed. Van Marle is zijn carrière begonnen als scenarioschrijver. Hij is onder andere bekend van bioscoopfilms Dummie de Mummie, 5 films over Mees Kees en Verliefd op Ibiza. Daarnaast heeft hij ook de nodige televisieseries op zijn naam staan. In 2021 maakte Van Marle zijn debuut als Kinderboekenschrijver. Zijn eerste kinderboek heet Knots.

Het boek gaat over een lang geleden geboren holenmensje die door zijn ouders Knots is genoemd. Een hele stoer naam voor een echte krijger. Vonden zijn ouders. Maar Knots is niet zo stoer. Knots is vaak bang. Gelukkig leert hij Freddie de Oerkie kennen en samen met zijn zusje Tuf beleeft het drietal allerlei spannende avonturen. 

De serie Knots heeft ondertussen 4 delen.

In de KinderboekenCast zal Marjo Tijs het hemd van de lijf vragen over zijn boeken, mogen de kinderen vragen stellen, heeft een lezer een recensie geschreven over het boek en zal de schrijver moeten kiezen bij het onderdeel ‘een ditje of een datje’.

De kinderboekenCast wordt uitgezonden op woensdag 1 november tussen 11.00 en 12.00 uur op Radio Ridderkerk. Daarna is de uitzending terug te luisteren als podcast via de website.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.