Radio en TV

KinderboekenCast met Yorick Goldewijk

Komende maand is Gouden Griffel-winnaar Yorick Goldewijk te gast in de KinderboekenCast van Marjo de Vroed. 

Als kind was Yorick al ambitieus. Schrijver wilde hij worden. En tekenaar. En muzikant. In eerste instantie werd hij muzikant en componeerde muziek voor van alles en nog wat. Toch bleef het schrijven ook kriebelen en maakte hij in 2019 zijn debuut als kinderboekenschrijver met het boek “Billy Extra Plankgas”. Als snel volgden deel 2 van Billy Extra en een prentenboek.
Dat Goldewijk voor alle kinderen schrijft blijkt uit zijn 4e boek. Waren eerdere boeken voor peuter en jongere kinderen, is ‘Films die nergens draaien’ voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Met dit boek won hij in 2022 de Gouden Griffel. 

Het boek gaat over Cato. Cato is een meisje dat haar moeder verloor op de dag dat zij geboren werd en wiens vader niet goed met dat verdriet weet om te gaan. Op een dag vindt zij een geheimzinnig kaartje van een verlaten bioscoop. Als ze op onderzoek uitgaat ontdekt ze dat de bioscoop weer open is. Ook ontdekt ze dat er geen gewone films draaien en lijkt het of de bioscoop in verbinding staat met het verleden. Haar zoektocht wordt een reis door tijd en herinneringen.

De boekbespreking in de KinderboekenCast gaat dan ook over dit boek. In het gesprek met de schrijver zelf gaat het ook over zijn nieuwste boek ‘Duizend en ik’. Dit boek is voor kinderen van 13 jaar en ouder en gaat over zelfbewustzijn en zelfbeeld.

Naast de boekbespreking en het gesprek met Goldewijk is er in de KinderboekenCast ook weer aandacht voor vragen van de lezers en een ditje en een datje, waarbij de schrijver móet kiezen.

De KinderboekenCast wordt aanstaande woensdag 7 juni 2023 uitgezonden bij Radio Ridderkerk tussen 11.00 en 12.00 uur. De uitzending is ook terug te vinden als podcast op de website www.rtvridderkerk.nl/kinderboekencast/ of via de app van RTV-Ridderkerk.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.

Foto: Susan Brooijmans