Kunst in Ridderkerk met Ada Burghout bij RTV-Ridderkerk

RTV-Ridderkerk zendt op maandag 16 maart 2020 het zesde deel uit van een nieuwe maandelijkse serie portretten van kunstenaars. In de aflevering van maart staat Ada Burgerhout centraal. Ada is een beeldhouwster, maar ook één van de weinige beeldhouwsters, die dat doet met hard steen.

Zij is getroffen door het materiaal en het driedimensionale van het werk. Zoals ze zelf zegt:”Ieder stuk hardsteen heeft en uitdaging en een inspiratie in zich”. Door de organische vormen van haar werk, laat ze de schoonheid van het materiaal zien. Interviewer Paul Bloemkolk en cameraman Harry Noy gingen langs bij Ada Burgerhout.

Deze film wordt vanaf maandag 16 maart tot en met vrijdag 20 maart 2020 meermalen in de middag en avond uitgezonden bij TV Ridderkerk op elk oneven heel uur. Het programma is te zien om 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN en Telfort kanaal 1377, Tele2, Vodafone, Solcon en via de APP van RTV-Ridderkerk. Daarnaast zijn de films ook te bekijken op het YouTube kanaal van de lokale omroep: www.youtube.com/tvridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.