Kunst in Ridderkerk met Reinie de Koning

RTV-Ridderkerk zendt op maandag 18 mei 2020 het achtste deel uit van een nieuwe maandelijkse serie portretten van kunstenaars. In de aflevering van mei staat Reinie de Koning centraal.

Reinie wilde na haar werk iets anders gaan zoeken en kwam daarbij uit bij het schilderen. Ook in haar familie zaten kunstzinnige karakters en Reinie begon daardoor eerst met schilderen op zijde. Maar snel blijkt dan dat fout ook fout is en niet meer te herstellen dus werd de stap naar olieverf gedaan om uiteindelijk in acryl uit te komen. Tevens ging Reinie les geven en heeft nu dan ook al een wachtlijst voor toekomstige cursisten. Zelf wil ze graag blijven leren en krijgt ook inspiratie van veel kijken en exposities bezoeken. “Met geduld krijg je ook t inzicht.”

Deze aflevering wordt vanaf maandag 18 mei tot en met vrijdag 22 mei 2020 meermalen in de middag en avond uitgezonden bij TV Ridderkerk op elk oneven heel uur. Het programma is te zien om 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN en Telfort kanaal 1377, Tele2, Vodafone, Solcon en via de APP van RTV-Ridderkerk. Daarnaast zijn de films ook te bekijken op het YouTube kanaal van de lokale omroep: www.youtube.com/tvridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.