Little Hat live in Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 27 mei 2021 om 20.00 uur de band Little Hat in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden. Dit moet helaas zonder publiek plaats vinden in verband met corona maatregelen, maar de uitzending is wel via een livestream te volgen op ons youtube kanaal.

Little Hat bracht een paar weken geleden haar debuutcd uit met als tittel Wine, Whiskey & Wimmen. De cd wordt heel goed ontvangen en krijgt van alle kanten lovende recencies. Little Hat is een nog vrij nieuwe roots formatie uit Nederland die blues met een rock ’n roll feel combineren tot hun eigen unieke geluid. De sound van Little Hat is samen te vatten als ‘sleazy, rockin’ & oldskool’ en het unieke van de band zit hem voor een groot deel in het feit dat de band zonder bassist speelt. Kern van de band is het duo Machiel Meijers (zang/harmonica) en Willem van Dullemen (gitaar/zang), welke alle langere tijd binnen de band Stackhouse en het duo Meijers & van Dullemen actief zijn. In Little Hat worden de mannen aangevuld door het stuwende ritme van drumtalent Paolo de Stigter. Het harmonicaspel en de zang van Meijers is rauw en meeslepend en van Dullemen vult dit perfect aan met zijn diepgaande kennis van de verschillende stijlen die aan bod komen. Sinds het bestaan is de band al een graag geziene gast op verscheidene festivals.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van RTV-Ridderkerk.