Locatie-uitzending “75 jaar vrijheid in Ridderkerk”

RTV-Ridderkerk gaat vanaf locatie een speciale radio uitzending met als project thema “75 jaar vrijheid in Ridderkerk” verzorgen. De uitzending doet verslag van de opening van dit project, op woensdag 4 maart 2020 vanaf 18.00 tot 21.00 uur, vanuit Bibliotheek Ridderkerk.

Er wordt integraal een lezing van Marion Schoenmaker uitgezonden, met voorbeschouwing en gesprekken na de lezing, verzorgd door Lezen Oké.

Marion Schoenmaker is joodse van geboorte. Zij heeft de oorlog, als baby en peuter, voornamelijk ondergedoken doorgebracht, gescheiden van haar ouders. Haar ouders zaten ergens anders ondergedoken, zijn verraden/ontdekt en hebben de oorlog niet overleefd. In haar theatervoorstelling ‘de lange schaduw van Sobibor’ vertelt zij over haar leven tijdens en na de oorlog. Hoe ze haar verleden heeft gereconstrueerd, wat er na de oorlog gebeurd is en wat dit met haar heeft gedaan.

“De lange schaduw van Sobibor” zal op 22 en 23 april als voorstelling in theater Het Plein worden opgevoerd voor leerlingen van de groepen 7 en 8.