Radio en TV

Mevrouw Pors en mevrouw Harreman kletsen gezellig vooral veel samen

Mevrouw Pors is 96 en woont sinds haar man overleden is alleen. Met hulp van familie, thuiszorg en thuishulp redt ze het om zelfstandig te blijven wonen. Koken doet ze nog zelf en een boodschapje lukt haar ook nog. De zware boodschappen worden voor haar gedaan.

Via het maatjesproject van Facet Ridderkerk is ze gekoppeld aan mevrouw Harreman die één keer in de twee weken een middag bij haar langs komt. Ook mevrouw Harreman is alleenstaand en doet graag vrijwilligerswerk. De dames hebben het vooral gezellig, drinken een kopje thee en kletsen heel wat af. Als het mooi weer is gaan ze buiten een ommetje maken.

Roelie ’t Jong sprak met de beide dames op één van de middagen die ze samen doorbrengen. Dit is te beluisteren op dinsdag 3 oktober, tussen 10.00 en 12.00 uur tijdens het radioprogramma Seniorentijd bij Radio Ridderkerk.

Heeft u interesse in het maatjesproject, om een maatje te worden óf een maatje te zoeken, dan kunt u terecht bij Facet Ridderkerk. Het maatjesproject is voor zelfstandig wonende ouderen vanaf AOW-leeftijd die een beperkt sociaal netwerk hebben. 

Bent u op zoek naar een maatje of wilt u voor iemand een maatje zijn? Meer informatie vind u via maatjesproject@facetridderkerk.nl.

Het radioprogramma ‘Seniorentijd’ wordt wekelijks op de dinsdag uitgezonden tussen 10.00 en 12.00 uur. In het programma is wekelijks ook een kwis, waarbij leuke prijzen zijn te winnen. Het programma wordt herhaald op de vrijdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur en is ook te beluisteren via Uitzending Gemist.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat te zien is via Ziggo digitale tv kanaal 36, Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de RTV-Ridderkerk APP.

Foto: Roelie ’t Jong