Radio en TV

Nieuwe album van Peru in ‘Straks … als de nacht valt’

In het verleden waren Ruud van Es en Rob Papen, oftewel de formatie Peru meerdere malen live aanwezig in de studio van Radio Ridderkerk. De laatste keer was het eigenlijk een reünie waar oude herinneringen, vergezeld van muziek werden opgehaald.

Het album ‘The Prophesies’ was 25 jaar geleden het laatste wapenfeit van hen als groep. Beiden zaten zeker niet stil, want Ruud was met zijn opnamestudio in Dordrecht maar wat actief voor de hedendaagse muziekscene, terwijl Rob zijn sounddesigns over de gehele wereld in producties te horen zijn. Het mag dan ook bijzonder heten, dat zij nieuwe muziek hebben uitgebracht onder de veelzeggende titel ’The Return’.

In het programma “Straks……als de nacht valt” van Tim van Veen, worden vrijdagavond 28 juni vanaf 23.00 uur deze nieuwe, maar zeker herkenbare klanken voorgesteld, terwijl het oude werk van ’Nova’ en ’Peru’ het geheugen weer zal opfrissen. Daarnaast is meteen heel erg duidelijk hoe tijdloos deze muziek is geweest.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.