In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 17 januari 2019 om 20.00 uur de formatie NO KING in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

NO KING is een jonge bluesrock band uit het oosten en het westen van het land. Eind 2016 ontstond bij bassist Stijn Middelhuis en drummer Lars Middelhuis het idee om een band op te richten met de focus op bluesrock muziek. Op zoek naar een gitarist kwamen zij door Phil Bee (zanger van Phil Bee’s Freedom en voorheen zanger van King MO) in contact met gitarist én ‘brother-from-another-mother’ Jelle Wunderink. Een enthousiaste bluesgitarist met behoorlijk wat bluestalent in z’n rugzak. Na de eerste keer jammen was de klik er meteen en wisten ze dat dit nog wel eens heel leuk kon gaan worden. Na een paar keer jammen begon het serieuzer te worden en vooral belangrijk, iedereen bleef enthousiast. NO KING was geboren. Begin 2018 is de band uitgebreid door het aantrekken van de multi-muzikale Sjoerd Schelvis. Sjoerd neemt de zang en het Hammond voor zijn rekening.

Inspiratie haalt NO KING uit artiesten als Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Henrik Freischlader, BB King, King MO, King of the World, Albert King en Freddie King. Gezien de namen van de laatste paar artiesten was de naam al snel gevonden voor de nieuwe band. Geen ‘King’, wel de blues. Dat is NO KING, Just Blues.

https://www.facebook.com/RTVRidderkerk/videos/388287058606151/

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.