Radio en TV

Olav and the blues cruise speelt live in Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 2 maart 2023 om 20.00 uur Olav and the blues cruise in de studio. Oorspronkelijk zou de band al in december langskomen, maar door ziekte ging het toen niet door. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden. 

Olav & the blues cruise is een naam die staat voor een nieuw project van een zeer ervaren en gerenommeerde gitarist uit de Nijmeegse muziekscene. Olav Boereboom speelde vele jaren in verschillende bekende en minder bekende (blues)bands. Zoals The Red Rooster Club en als begeleider van vele bekende Nederlandse en buitenlandse blues-en pop grootheden. Hij deelde onder andere het podium met Kaz Lux, Tineke Schoemakers, Anna Popovic, Bertus Borgers, Bert Heering, Little Willy Littlefield, Rosa King, Oscar Benton, Terry Mann, Clemens v.d. Ven, Harry Muskee en vele anderen. Daarnaast was Olav als studiomuzikant betrokken bij vele cd’s van andere bekende en bevriende muzikanten.

Na al die jaren in dienst van anderen zijn gitaarkunsten te hebben laten horen werd het hoog tijd voor een CD met eigen werk. Een lang gekoesterde droom die met behulp van fantastische muzikanten tot stand gekomen is. Het resultaat is een stomende CD met een moderne vette sound en daarop een mix van zelfgeschreven echte bluessongs, Americana en rock, aangevuld met twee bijzondere en bewerkte covers. Persoonlijke teksten en mooie melodieuze gitaarsolo’s maken deze songs een echte luisterervaring. De muzikanten staan daarnaast garant voor een geweldige live sound en performance. Vele jaren ervaring en enthousiasme op het podium is een lust voor het oor en het oog.

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom. Het optreden zal tevens live worden uitgezonden via het YouTube kanaal van RTV-Ridderkerk: www.youtube.com/tvridderkerk.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.

Foto: Joachim van der Kwast