Radio en TV

Optreden Chris Shepherd & Rich Mcdonough Band op RTV-Ridderkerk

Afgelopen donderdagavond 11 november konden muziekliefhebbers weer genieten van een live-optreden in het radioprogramma Bluezy. Te gast was de formatie Chris Shepherd & Rich Mcdonough Band. Presentator Nico Bravenboer kijkt terug op een leuk optreden.

Chris Shepherd en Rich Mcdonough zijn twee top bluesmannen uit het Amerikaanse St. Louis in Missouri. Chris Shepherd is een begenadigd singer-songwriter en is door zijn soulvolle stem een veel gevraagde muzikant. Hij vertegenwoordigde de stad St. Louis al tweemaal op de International Blues Competition in Memphis, Tennessee en was de leadzanger van de populaire St. Louis band die bekend staat als Kingdom Brothers. Veteraan bluesgitarist Rich McDonough speelde met veel bluesgrootheden uit St. Louis, waaronder Johnnie Johnson, Oliver Sain en Tommy Bankhead, Ze zijn misschien weg, maar niet vergeten, zolang mannen als Rich McDonough hun St. Louis blues-erfenis voortzetten. Rich heeft daarnaast gespeeld met Stevie Wonder, Levon Helm en Kenny ‘Blues Boss’ Wayne om er maar een paar te noemen. De band wordt aangevuld met twee Nederlandse muzikanten. Op bas speelt Martin de Ruiter en Ed Glasmacher neemt de drums voor zijn rekening.

Een samenvatting van het optreden is te zien op TV Ridderkerk van vrijdag 19 november tot en met zondag 21 november 2021 dagelijks op het hele uur van 13.00 uur tot en met 23.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: rtvridderkerk.nl.

Foto’s: Dick v.d. Wilt