Radio en TV

Optreden Dagorkest SOREO bij TV Ridderkerk

In het kader van de zomeravondconcerten trad vrijdagavond 20 augustus 2021 het Dagorkest SOREO op onder de pagodetent op het Sint Jorisplein in Ridderkerk in het winkelcentrum de Ridderhof. Onder de leiding van dirigent Rob Scheers werden muziekwerken uit verschillende landen van de Europese Unie gespeeld. 

Soreo is in 1982 opgericht voor muzikanten met de leeftijd van 55 jaar en ouder. De meeste mensen uit de beginjaren zijn inmiddels overleden of niet meer in staat blaasmuziek te spelen. Om een mooie orkestklank tijdens optredens te waarborgen is een bezetting van voldoende grootte nodig. Daarom is Soreo nu opengesteld voor muzikanten van alle leeftijden. De officiële naam is hierom gewijzigd in Dagorkest Rotterdam en omstreken. Voor de herkenbaarheid blijft het orkest echter optreden onder de naam Dagorkest SOREO.

RTV-Ridderkerk was er bij en maakte opnames van dit optreden. Deze impressie wordt uitgezonden vanaf maandag 6 september tot en met vrijdag 10 september 2021 meermalen in de middag en avond uitgezonden bij TV Ridderkerk op elk oneven heel uur. Het programma is te zien om 15.00, 19.00 en 23.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.