Radio en TV

Optreden Shantykoor Albatros bij TV Ridderkerk

In het kader van de zomeravondconcerten trad vrijdagavond 6 augustus 2021 het Shantykoor Albatros op onder de pagodetent op het Sint Jorisplein in Ridderkerk in het winkelcentrum de Ridderhof.

RTV-Ridderkerk was er bij en maakte opnames van dit optreden. Deze impressie wordt uitgezonden vanaf maandag 25 oktober tot en met vrijdag 29 oktober 2021 meermalen in de middag en avond uitgezonden bij TV Ridderkerk op elk oneven heel uur. Het programma is te zien om 15.00, 19.00 en 23.00 uur.

Het Shantykoor “Albatros”, in 1998 opgericht, en bestaat momenteel uit 27 leden, waarvan er een aantal een instrument bespelen zoals accordeons, gitaar, drums en grote trom. Een uitgebreide geluidsinstallatie zorgt voor een goede zang prestatie en voor muzikale ondersteuning tijdens het optreden. Het koor wordt daarnaast geleid door een professionele dirigent. Het repertoire bestaat uit shanty’s en daaraan verwante liederen in de Nederlandse, Engelse, Duitse en Spaanse taal. Omdat regelmatig wordt opgetreden in verzorgings- en verpleegtehuizen is het repertoire ruim voorzien van Nederlandse liedjes met name over Rotterdam, de zee en de nostalgie van het ruime sop. Kenmerkend voor het koor is de losse sfeer tijdens de optredens. Het koor straalt uit dat het plezier heeft in het zingen en dat het het publiek een gezellige middag of avond wil brengen. Mede hierdoor is Shantykoor “Albatros” in de regio en daarbuiten goed bekend.

TV Ridderkerk is te zien op het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk.