Radio en TV

Podcast Slikkerveer Vroeger en Nu

In Museum Ridderkerk is op dit moment de wisselexpositie ‘Slikkerveer, Vroeger en Nu’ te zien. In samenwerking met RTV-Ridderkerk is een podcast gemaakt over het Slikkerveer van vroeger en nu. Met het maken van deze podcast wordt ook een bijdrage geleverd aan het vastleggen van de historie van Slikkerveer.

Podcastmaakster Marjo de Vroed gaat in gesprek met Rein Smits van de Stichting Oud Ridderkerk, die de wisselexpositie vorm heeft gegeven. Verder wordt gesproken met ‘Slikkerveerders’ Nelleke Groenenboom, Arjan ’t Jong en Ellie Smelik, die herinneringen ophalen uit hun jeugd en het nu in Slikkerveer. 

De podcast ‘Slikkerveer, Vroeger en Nu’ wordt uitgezonden op woensdag 27 september tussen 11.00 en 12.00 uur bij Radio Ridderkerk. De uitzending is ook terug te vinden als podcast op de website www.rtvridderkerk.nl.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.

De wisselexpositie ‘Slikkerveer, Vroeger en Nu’ is in Museum Ridderkerk Oudheidkamer te zien tot en met 28 oktober 2023. Het Museum Ridderkerk Oudheidkamer is gevestigd aan de Kerksingel 26 in het centrum van Ridderkerk en wekelijks geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.