Radio en TV

Podcasts Week tegen Eenzaamheid

Van 1 tot 8 oktober 2020 werd landelijk de Week tegen Eenzaamheid gehouden. Ook in Ridderkerk werd daar op verschillende manieren bij stil gestaan. Door alle corona maatregelen neemt het normale contact tussen de mensen onderling flink af. Het is daarom van groot belang om ervoor te waken dat mensen niet in een isolement terecht komen. Alleen zijn is niet erg, maar zich eenzaam voelen is niet nodig.

Vanuit Facet Ridderkerk werd vanwege de Week tegen Eenzaamheid een tweetal podcasts opgenomen, welke gaan over het onderwerp ‘Vriendschap’. Ouderenadviseurs Frances Kroeze en Henny de Wilt gaan in gesprek over dit onderwerp. In een vriendschap draait het vooral om de bewustwording van jezelf in een vriendschap. 

Podcast 1:


Podcast 2:

Beide podcasts zijn in de afgelopen weken uitgezonden via Radio Ridderkerk in het programma Seniorentijd, dat elke dinsdagochtend wordt uitgezonden tussen 10.00 en 12.00 uur. 

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de RTV-Ridderkerk APP.