Ridderkerkse actualiteiten hoor je op zaterdag 4 juli bij Radio Ridderkerk in het actualiteitenprogramma ‘Prettig Weekend’.

Het programma is te beluisteren op zaterdag 4 juli tussen 10.00 en 12.00 uur. De presentatie en techniek worden verzorgd door Aad Hoogendijk en Nico Bravenboer, die gescheiden door het glas het programma brengen.

In de uitzending van deze week wordt eerst stil gestaan bij het overlijden deze week van onze ere-voorzitter Pim Maaten. Hij overleed afgelopen maandag onverwachts in de leeftijd van 77 jaar. In de serie Kunstroute-Radio staat deze week fotograaf Mark Isarin in de schijnwerpers. Wie is hij, wanneer weet hij of een foto goed is en wanneer wordt een foto kunst? Allemaal vragen die hij hopelijk gaat beantwoorden.

In Zwijndrecht is de motie om mee te doen aan Operatie Steenbreek aangenomen. Raadslid Iekje Berg diende hem in en gaat ons vertellen hoe Zwijndrecht voor meer groen in de tuinen gaat zorgen.

Maandag werd de nieuwe geluidswal aan de Rotterdamse weg overgedragen aan de gemeente Ridderkerk. TV-Hovenier en duurzaamheidspromotor Lodewijk Hoekstra verrichtte deze handeling en ging daarna in gesprek met wethouder Peter Meij. Voor ons was Aad Hoogendijk erbij om alles vast te leggen en om zelf ook wat vragen te stellen. Ook werd maandag bij Speeltuin Dillenburg de oude familieschommel vervangen voor een nieuw speeltoestel. Verslaggever Marcel Vink was bij de ingebruikname hiervan en van hem horen we wat het voor toestel is geworden.

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: de lintjesregen. In Ridderkerk konden 13 gedecoreerden eindelijk hun verdiende lintje ophalen. De uitreiking zelf was via een livestream te volgen. Verslaggever Aad Hoogendijk toog naar het gemeentehuis en stuitte daar op een delegatie van het SER-Koor. Wat zij daar kwamen doen en voor wie, dat hoort u in zijn reportage.

Dit en nog veel meer aanstaande zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur in Prettig Weekend bij RTV Ridderkerk en Atos-rtv (Hendrik–Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Heerjansdam).

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat behalve op het analoge kanaal ook te zien via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van RTV-Ridderkerk.

Foto’s Wessel Dekker