Publiek gezocht voor televisieprogramma ‘Misdaadcollege’

In november 2017 raakt een bejaarde bewoonster van een verpleeghuis in Puttershoek onwel. Tijdens de behandeling ontstaat het vermoeden dat haar zonder enige medische noodzaak insuline is toegediend. Het verpleeghuis doet aangifte en door onderzoek van politie en OM komen meer soortgelijke zaken aan het licht.

Er komt een verdachte in beeld die als verpleger werkte in meerdere verzorgingstehuizen in de regio Rotterdam. Uiteindelijk wordt hij veroordeeld voor het plegen van vier insulinemoorden en meerdere pogingen daartoe.

In het televisieprogramma ‘Misdaadcollege’ van Omroep WNL vertellen politie en justitie voor één keer hoe ze deze geruchtmakende zaak wisten op te lossen. Onder leiding van Rick Nieman geven de onderzoeksleiders van de politie, de Officier(en) van Justitie en andere directbetrokkenen openheid van zaken. Het publiek in de zaal heeft daarbij de mogelijkheid om vragen stellen over het verloop van het onderzoek.

Heeft u de zaak van de Insulinemoorden met speciale aandacht gevolgd? Bijvoorbeeld omdat u in een verpleeghuis werkt of familie heeft die in een verpleeghuis verblijft?  Wilt u eventueel een vraag stellen aan een van de directbetrokkenen over het onderzoek of het proces? Of heeft u een andere reden waarom u de opnames wilt bijwonen?

Meld u dan snel aan om aanwezig te zijn bij de opnames van ‘Misdaadcollege’ in de voormalige Koepelgevangenis in Arnhem op 2 april 2020!

U kunt zich aanmelden via dit formulier.

Foto: Valerie Kuypers