Radio en TV

Radio 3×2 dag 2: Hoeksche Waard

Deze morgen stond bij onze alternatieve 3×2 tocht de rit naar de Hoeksche Waard op de agenda. In gezelschap van Ron in ’t Hout gingen we om 9.00 uur op pad. Onderweg had Ron natuurlijk weer de grootste verhalen, welke je kunt terugkijken in het 3×2 TV journaal en in de dinsdag-podcast kunt horen.

Vandaag was er geen bezoek gepland aan het recreatieoord met zwembad, maar fietsten we een stukje door richting Strijen om daar in gesprek te gaan met Janneke Zevenbergen van het Coöperatie Collectief Hoeksche Waard. Janneke vertelde ons over de bloemenstroken langs de akkerranden welke momenteel mooi in bloei staan, het verleden maar vooral het nut van deze bloemenstroken.

Verder kregen we nog wat tips mee over hoe mooi de Hoeksche Waard eigenlijk sowieso is om eens een bezoekje te brengen. Na afloop van het plezierige samenzijn vertrokken we weer onder begeleiding van de sterke verhalen van Ron terug door de Heinenoord tunnel op weg naar Ridderkerk. Het was een dag met prima 3×2 weer, jammer dat de kinderen er dit jaar niet bij waren. Hopelijk dat we volgend jaar weer feestelijk zingend de tocht door de tunnel mogen maken!

De beelden zie je vanavond op TV Ridderkerk om 20.00 en 21.00 uur. Het radioverslag hoor je in onze speciale 3×2 podcast op onze website.

De hele week fietst RTV Ridderkerk 3×2, en doet daarvan verslag op onze website, app, socials en radiokanaal. De samenvatting op de radio hoor je namelijk vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur. Ook is er een dagelijkse quiz. Zoek hem op op de site of luister de podcast!

Podcast Radio 3×2 deel 3 – Dinsdag


Morgen, woensdag 19 augustus, fietsen we naar Rijsoord, de Theetuin met aldaar de 3×2-dag, en het Waalbos. We hebben ook dan als speciale gast Ron in ’t Hout meefietsen.

Foto’s: Aad Hoogendijk