Radio en TV

Riddersportshow weer langs de velden

Na een lange (corona) zomerstop zijn de uitzendingen bij Radio Ridderkerk van de Riddersportshow inmiddels weer bij RTV-Ridderkerk te beluisteren. Aan de hand van de eerste reacties blijkt het programma prima aan te sluiten op de wensen van de luisteraars. Wedstrijden bezoeken is even niet meer zo vanzelfsprekend, maar op de hoogte blijven via de radio is als vanouds. 

Interim hoofdredacteur Hans Muntz is blij dat de uitzendingen weer in de ether te beluisteren zijn. “We zijn gestart tijdens de finales van het Ridderkerk toernooi en zijn voorlopig weer elke zaterdag tussen 14:00 en 17:00 uur te horen. Helaas nog niet op zondag, we hebben wat zieke collegae waardoor het lastig is om elke plek te bezetten. Naast de presentatie zijn er ook technici nodig en uiteraard ook de mensen die voor de luisteraar langs de lijn staan. Daardoor is het soms best lastig om alles bezet te krijgen. We zijn blij dat collega omroepen en medewerkers van de verenigingen altijd positief reageren op ons verzoek om te helpen”, vertelt Muntz.

Volgens Muntz bestaat de Riddersportshow uit een vaste groep medewerkers die wekelijks voor de luisteraars klaar staan. Zonder anderen te kort te doen wil hij toch wel een paar namen noemen. “Al zo’n 30 jaar staat Arend Hollemans voor ons langs de lijn bij wedstrijden van Bolnes. Een zeer markante verslaggever die al bijna vanaf de start van het programma bij ons medewerker is. Met zijn scherpe opmerkingen is hij herkenbaar voor de luisteraars. Aad de Bruin en Nico van Us doen ook al heel lang verslag op de radio. De aanwas van nieuwe medewerkers kan beter, op alle vakgebieden, zeker nu we enkele zieke collega’s hebben is de spoeling dun. Zelf ben ik een aantal jaren terug ingestapt als tijdelijk eind redacteur, dus ad-interim. Maar dat ad-interim staat wel heel lang achter mijn naam. Met de komst van Celwin Frenzen hoop ik in de toekomst weer gewoon medewerker van de Riddersportshow te zijn.” 

De Riddersportshow is momenteel vooral actief op het gebied van voetbal, korfbal en handbal. Maar ook andere sporten mogen eigenlijk niet ontbreken. Daarom roepen we verenigingen op om berichten en/of afspraken te mailen aan de sport@rtvridderkerk.nl

Mochten er lezers zijn die ook actief willen worden binnen het programma, dan bent u van harte welkom om contact te zoeken met via sport@rtvridderkerk.nl.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat behalve op het analoge kanaal ook te zien via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de RTV-Ridderkerk APP.