Robbert Duijf live bij Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 18 april 2019 om 20.00 uur de Nederlandse singer-songwriter Robbert Duijf in de studio.

Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

De in 1974 geboren gitarist Robbert Duijf is een passievol muzikant. Hij presenteert zijn muziek puur, oprecht en vol overgave. Als je Robbert live aan het werk ziet, speelt en vertelt hij verhalen in een mix van eigenwerk en traditionals. Zijn eigen werk wordt geïnspireerd door Charlie Patton, Sun House, Robert Johnson maar ook latere namen zoals Dave Van Ronk, John Renbourn en Michael de Jong. De traditionals brengt hij met een eigen frisse draai en beleving. Zijn nummers gaan vooral over passie, liefde, verdriet, vriendschap, angst en de dood, zaken die dicht bij hem en de wereld om hem heen staan. Het gitaarspel is toegewijd en neemt je mee op reis. “Going Home” is Robberts eerste solo album live opgenomen op 25 September 2018 in het Cultuurhuis in zijn thuis plaats Heerlen. Een album zonder overdubs met alle hoogtepunten en onvolkomenheden van die avond. Gevuld met alle achtergrondgeluiden vanuit de bar en een fijn publiek, zonder hen was er geen live album.

Robbert is een echte live artiest, je moet hem horen, zien en voelen. Na het busken op straat, het spelen in kroegen, pubs, theaters, festivals zowel in Nederland, België, Duitsland als Ierland werd het ook eens tijd om zijn oprechtheid vast te leggen op een album die je meteen hoort als Robbert begint te spelen.

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl .

Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.