Radio en TV

Roparun weekend bij Radio Ridderkerk

Komend Pinksterweekend is Roparun weekend. Radio Ridderkerk zendt dan RoparunRadio uit. In het pinksterweekend zijn tussen Parijs, Hamburg en Rotterdam ruim achtduizend hardlopers, fietsers en andere teamleden actief voor de 28e editie van de Roparun.

Met deze estafetteloop zamelen zij geld in voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun directe omgeving. De achtduizend deelnemers en vijfhonderd vrijwilligers zetten zich – vaak al jaren achtereen – in voor een betere kwaliteit van leven voor hun medemens. Vorig jaar was de opbrengst meer dan vijf miljoen euro.

Deze uitzendingen beginnen op vrijdagavond 7 juni om 19.00 uur en duren tot maandagavond Tweede Pinksterdag 20.00 uur. Tussendoor zal voor enkele programma’s een onderbreking zijn van RoparunRadio. Dit zijn op zaterdag het programma Prettig Weekend tussen 10.00 en 13.00 uur, Ridderkerk en de Kerken op de zondagochtend van 09.00 tot 11.00 uur.

Daarnaast is er op maandagmiddag 10 juni tussen 13.00 en 15.00 uur een speciale Ridderkerkse Roparun uitzending, waarin verslag wordt gedaan van de doorkomsten in Ridderkerk centrum en Rijsoord. De verslaggeving is in handen van Marcel Vink op het Koningsplein en Aad Hoogendijk in Rijsoord. Vanuit de studio is er ondersteuning door Dick van der Meer, Wendy Verveer en Stefan Coule. Als de weersomstandigheden voor de lopers goed zijn, dan kunnen we in deze uren ook de doorkomst van het lokale team de Rezoordse Kraaien live bij Radio Ridderkerk mee maken.

Roparun Hamburg komt door Ridderkerk Rijsoord

Roparun video zendt uit via de website www.roparun.nl en op het YouTube kanaal van Roparun.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl.

Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat behalve op het analoge kanaal ook te zien via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.