RTV-Ridderkerk op 4 mei bij herdenking op begraafplaats ‘Rusthof’

Op dinsdag 4 mei 2021 is RTV-Ridderkerk aanwezig bij de Dodenherdenking in beeld en geluid. Via Radio Ridderkerk wordt tussen 19.00 en 21.00 uur een speciaal programma uitgezonden. In dit programma wordt stilgestaan bij de herdenking van oorlogsslachtoffers en de kranslegging op ‘Rusthof’ aan de Lagendijk. Dit jaar wordt dit vanwege de corona-maatregelen zonder publiek gedaan.

Een kleine kring genodigden zal samen met burgemeester Anny Attema vanaf het Koningsplein in een stille tocht naar begraafplaats Rusthof lopen. Bij de herdenkingsboom voor de Joodse familie Den Hartog wordt een moment stilgestaan en een bloemstuk gelegd. Aangekomen bij de begraafplaats houdt burgemeester Anny Attema een toespraak, gevolgd door Sem Versteeg (leerling Rehobothschool), die een gedicht voordraagt. Na de twee minuten stilte om 20.00 uur, volgt het zingen van het Wilhelmus en de kranslegging door de burgemeester, samen met kinderburgemeester Maylin Ouwens, en anderen.

Verslaggever op de begraafplaats is Aad Hoogendijk. Marijn van der Kruijt verzorgt de techniek in de studio van Radio Ridderkerk. Samenstelling en presentatie van het programma is in handen van Emmy Mulder. Vanwege deze extra uitzending komen de reguliere programma’s op dit tijdstip te vervallen.

Daarnaast is RTV-Ridderkerk er ook bij met een rechtstreekse videoverbinding vanaf 19.45 uur vanaf de begraafplaats. De beelden zijn te zien via de website en het YouTube kanaal van de omroep.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat behalve op het analoge kanaal ook te zien via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.