Radio en TV

Scheepsspotter Anja Luijendijk in Seniorentijd

Anja Luijendijk is scheepsspotter en heeft op haar Facebookpagina inmiddels 34.000 volgers.

Sinds mei 2015 woont Anja met haar man Teun aan de Nieuwe Maas in Bolnes. Haar hobby begon met het maken van een foto met haar mobiel toen ze haar uitzicht bewonderde: een mooie lucht en een paar schepen op de rivier. Omdat ze contact wilde krijgen met de buurtbewoners had ze een Facebookpagina gemaakt waar ze die foto op plaatste. Er werd gereageerd door iemand die die het schip herkende en het bericht met de schipper deelde. ‘Zo is het langzaamaan begonnen en ik dacht, nou zal nog ‘ns een foto maken’.

Anja ging zich verdiepen in de schepen die langs voeren en kreeg contact met veel schippers die vaak de stuurhut uitkomen als ze langsvaren om naar haar te zwaaien. Steeds meer schippers volgden haar Facebookpagina ‘Scheepsspotter Anja’ en dat werd opgemerkt door het programma ‘Man Bijt Hond’. Ook andere media kwamen bij Anja over de vloer waardoor haar Facebookpagina steeds meer volgers kreeg. Ook mocht Anja regelmatig meevaren met schippers.

Naast de foto’s die Anja dagelijks plaatst op ‘Scheepsspotter Anja’ mogen schippers filmpjes insturen die ze aan boord maken en daarvan zijn er een aantal per dag te zien. Ook Anja’s man doet mee met haar hobby en volgt op een tablet welke schepen waar varen en wanneer ze langs komen.

,, Het is een leuke, uit de hand gelopen hobby geworden. Ik geniet van m’n hobby, ik geniet van het foto’s maken, ik geniet van de reacties die ik erop krijg. Zolang mijn gezondheid het toe laat ga ik hiermee door maar mijn gezin en m’n kleinkinderen gaan allemaal voor’’, vertelt Anja Luijendijk’.

Het interview, dat eerder is opgenomen met Anja, is aanstaande dinsdag 20 februari 2024 tussen 10.00 – 12.00 uur te horen tijdens de uitzending van het radioprogramma ‘Seniorentijd’ van Radio Ridderkerk.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Odido kanaal 2129, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.

Foto’s: Roelie ’t Jong