Secret Molecules in SensatieGeneratie

In het radioprogramma SensatieGeneratie scoort op zaterdag 2 juli 2022 vanaf 20.00 uur de Dordtse formatie Secret Molecules de winnende demo/cd van de maand. Presentator van het programma is Arjan ‘t Jong.

Secret Molecules is een nieuwe band die bestaat uit Dordtse musici die hun sporen al hebben verdiend in diverse andere bands. In de basis bestaat Secret Molecules uit Otto van Gemert, zanger/gitarist van de bands Fervid en Black Tie Electrons, drummer Casper Rosenquist, bekend van bands als Fervid, Weissmuller en L’appel du Vide en bassist Ton van der Kolk, ook al jaren een vaste waarde in de Dordtse popscene en o.a. actief in groepen als The Soul Snatchers, Trio Koko en The Jazzinvaders. Naast deze harde kern maken ook Eefje Mesker (backing vocals), Govert van der Kolm (Hammond orgel, o.a. KOTW) en gitarist Edwin in ‘t Veld (ED) deel uit van de Secret Molecules. Bij gebrek aan optredens de afgelopen ’corona- jaren’, hebben de Molecules hun kans gegrepen en nu eindelijk eens de handen ineengeslagen. De afgelopen maanden werd veel materiaal geschreven; meer dan genoeg voor een fonkelnieuw pop album.

Op dit debuutalbum – dat in de zomer van 2022 verschijnt – brengt Secret Molecules korte catchy liedjes vol pakkende harmonieën, lekkere refreintjes en mooie akkoordprogressies die erom smeken keihard uit de radio te knallen. Secret Molecules laat zich beïnvloeden door artiesten als The Smiths, Tom Petty, The Beatles, REM, Teenage Fanclub, The Jayhawks, Traveling Wilburys, Crowded House en vele anderen.

Secret Molecules bestaat uit de muzikanten Otto Van Gemert (zang en gitaren), Casper Rosenquist (drums, toetsen en percussie) en Ton van der Kolk (bas, gitaren, toetsen en percussie). Gast musici zijn: Eefje Mesker (achtergrondzang), Govert van der Kolm (hammond orgel) en Edwin in ’t Veld (gitaar).

Meer informatie over de band op Facebookpagina.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129, via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.