Shantykoor Rotterdam is op zoek naar een violist

Afgelopen dinsdag 13 juli 2021 was Koos Barbier te gast in het radioprogramma Seniorentijd bij Radio Ridderkerk. Samen met enthousiast lid van het koor en Ridderkerker Dirk Plaizier, vertelde de voorzitter over het ontstaan van shanty’s en over het koor. Shanty’s zijn liederen die vroeger aan boord van grote zeilschepen werden gezongen als arbeidslied.

Het Shantykoor Rotterdam werd opgericht in 1995 en treedt gemiddeld 35 keer per jaar op. Door de huidige corona crisis heeft het koor noodgedwongen stil gelegen, maar zijn deze maand de repetities weer begonnen. Ook staan er al weer enkele besloten optredens in de agenda. Tijdens deze optredens wordt het koor door een aantal muzikanten begeleidt, zoals onder andere accordeonisten. ,,Daar willen wij als koor heel graag ook een violist aan toevoegen, maar ook nieuwe zangers zijn zeker welkom”, vertelde Koos Barbier in de studio van RTV-Ridderkerk.

Koos Barbier, voorzitter van het Shantykoor Rotterdam

Violisten die hierin interesse hebben kunnen Koos Barbier bellen via telefoon 06 – 30 51 13 69. Ook nieuwe zangers zijn welkom en mogen zich eveneens aanmelden bij Koos. Meer informatie over het koor is te vinden op website www.shantykoor-rotterdam.nl.

De uitzendingen van het radioprogramma Seniorentijd zijn op dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur en wordt herhaald op vrijdagochtend op dezelfde tijden. Heeft u dit gemist, dan kunt u het programma ook nog terugluisteren via Uitzending Gemist

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat behalve op het analoge kanaal ook te zien via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de APP’s van RTV-Ridderkerk en van De Lokale Omroep.