Radio en TV

Spoken Word in SensatieGeneratie bij Radio Ridderkerk

Op zaterdag 8 januari 2022 staat het radioprogramma SensatieGeneratie in het teken van Ridderkerkse Spoken Word.

Het Ridderkerkse collectief dat muziek maakt vanuit EDS Producties is de laatste jaren zeer productief aan de weg aan het timmeren met een eigen muziekstijl. Presentator Arjan ’t Jong gaat in gesprek met muzikanten E.D.S., Taliet en Ricoo, die allemaal muziek uitbrengen vanuit EDS Producties, maar naast Spoken Word ook Rap en Singer Songwriter liedjes maken. Het trio wordt normaliter aangevuld met Toblex, die ook een eigen stijl heeft en veel werk voor zijn rekening neemt als het gaat om de muziek en de producties.

E.D.S. maakt als favoriete muziek Spoken Word. Taliet brengt zowel Spoken Word als Singer Songwriter liedjes en Ricoo Rapt. Samen vullen ze elkaar ook aan bij verschillende liedjes van elkaar. ,,Ik had laatst een nieuw liedje gemaakt, maar voor mijn gevoel was het nog niet af. Ik laat het dan aan Erwin (E.D.S.) horen en hij maakt dan een stukje Spoken Word om het slot van het liedje te maken en nu is het echt af, zo werken we vaak samen”, vertelt Ricoo, die afgelopen november zijn nieuwste album uitbracht. De nadruk bij de muziek ligt op de teksten, die soms spitsvondig, dan weer recht uit het hart komen en veelal Nederlandstalig.

Het radioprogramma SensatieGeneratie is aanstaande zaterdag 8 januari 2022 te beluisteren via Radio Ridderkerk tussen 20.00 en 21.00 uur of later via Uitzending Gemist. De techniek bij de uitzending is in handen van Stefan Coule.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat te zien is via Ziggo digitale tv kanaal 36, Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de RTV-Ridderkerk APP.