Radio en TV

Sweet Mary Jane speelt live in Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 30 november 2023 om 20.00 uur de bluesband Sweet Mary Jane in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

Sinds de oprichting in 2014 heeft Sweet Mary Jane als power trio een kleine 450 shows gedaan. In veel zalen gespeeld in Nederland, Duitsland en België. En er stonden er nog veel meer op de lijst voor 2020 en 2021. Door corona werd het echter stil, al kon de band toch nog zes optredens doen in de tussenliggende periode. Om met muziek bezig te blijven heeft mede-oprichter van de band Fred van Willigen pak weg zo’n 185 songs opgenomen op zijn zolderkamertje en deze op Facebook geplaatst.

De nieuwe liedjes zijn te zien en vooral ook horen op de Sweet Mary Jane Facebook pagina. Inmiddels kan er weer volop worden gespeeld en heeft de band de laatste maanden niet stil gezeten. Er is aan nieuw repertoire gewerkt, dat over het algemeen ook anders is gaan klinken. Sweet Mary Jane heeft haar spel iets verlegd van een power trio naar meer eigen werk en meer aandacht voor de blues. Dus ook werk van Junior Wells, Howlin Wolf, Gene Barge, Skip James en Albert KIng. Natuurlijk wel allemaal in een Sweet Mary Jane jasje gestoken. Met enkele nummers van Thin Lizzy wordt ook de Ierse oorsprong van Sweet Mary Jane niet vergeten. Sweet Mary Jane bestaat uit: Fred van Willigen (gitaar en zang), Rob Tromp (basgitaar en zang) en Kees Bruijn (drums en achtergrond zang).

Het optreden van de band zal tevens live worden uitgezonden via het YouTube kanaal van RTV-Ridderkerk: www.youtube.com/tvridderkerk.

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.