Radio en TV

The Local Guitar Friends speelt live in Bluezy

Update: Optreden gaat niet door in verband met ziekte van een bandlid.

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 22 juni 2023 om 20.00 uur The Local Guitar Friends in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

The Local Guitar Friends bestaat uit 6 bandleden. Frans Cöllen, Nico Kars, Gerard Plaisier, John Duyf, Bram van der Graaf en Jos de Vos. In het jaar 2018 leerden Nico en Gerard elkaar kennen tijdens een informatiedag van de Ambachtse Muziekschool. Daar beiden al gitaar konden spelen hebben ze zich toch in laten schrijven voor een opfriscursus om hun niveau wat te verhogen. Frans hoorde dit en er werd besloten om 1x per week bij elkaar te komen om te kijken of er een basis was om samen een repertoire op te bouwen met muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Een naam was al snel verzonnen, The Local Guitar Friends, Ambachters onder elkaar. De band werd al snel aangevuld met Jos, een ervaren gitarist uit de vorige band van Frans die uit Rotterdam kwam maar het ook leuk vond om mee te doen. Na veel repeteren en keuzes maken heeft dit uiteindelijk geleid tot diverse optredens in de regio. The Local Guitar Friends waren voor het eerst te beluisteren tijdens de Zomerfair in 2019 te Hendrik Ido Ambacht. Hier leerden ze ook John kennen die al jaren verknocht is aan zijn drumtoestel. Ook Bram, bassist en keyboardspeler, kwam de band versterken. Alhoewel de bandleden allemaal met pensioen zijn is de liefde voor muziek nooit verdwenen en beleven ze nog altijd veel plezier met het repeteren en de optredens.

Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 van onder andere artiesten als C.C.R, Golden Earring, The Eagles , Joe Cocker, etc. Maar ook een uitstapje naar een goed Nederlands lied van De Dijk zit in het repertoire.

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.